NEEM CONTACT MET ONS OP 0181 - 642 888

Spinning®

Een Spinning® training is een workout in groepsverband op een soort hometrainer, waarbij gefietst wordt op het ritme van de muziek. Gedurende de workout wordt de weerstand van het vliegwiel regelmatig gewijzigd, zodat een soort intervaltraining ontstaat. Daarna kunnen verschillende oefeningen gedaan worden zoals bijvoorbeeld het staan-zitten. De lessen bij M.Point worden in blokken van 45 minuten verzorgd.

Op dit moment wordt het Spinning® concept gebruikt in meer dan 60 landen ter wereld en zijn er meer dan 20.000 gecertificeerde instructeurs. Natuurlijk heeft M.Point hierom ook besloten om gebruik te maken van het originele Spinning® concept en de Schwinn® Spinning® apparatuur.

Het mooie van Spinning® is dat, alhoewel de lessen in groepsverband worden gegeven, iedereen op zijn eigen fitness niveau kan trainen. Met behulp van een hartslagmeter - bijvoorbeeld een Polar hartslagmeter - wordt de zwaarte van de training aangepast aan de individuele mogelijkheden en beperkingen. Deelnemers worden dan ook aangemoedigd om gebruik te maken van een hartslagmeter voor een optimale workout.

  • Maximaal 20 deelnemers per les, dus reserveren gewenst;
  • 2 niveaus, Spinning 1 (lage intensiteit), Spinning 2 (hoge intensiteit). Heeft u nog nooit meegedaan doe dan altijd eerst 2-3 keer mee met 'Begin 2 Spin' of Spinning 1;
  • Stel de fiets goed in (hoogte zadel, etc) en onthoud deze instelling;
  • Kleding: probeer een fiets- of triathlonbroek te dragen. Maak het liefst gebruik van schoenen met een harde zool, bij voorkeur spinningschoenen, ook bij M.Point te verkrijgen;
  • Fietsen zijn voorzien van SPD systeem. Maak alleen gebruik van spinningschoenen met verzonken SPD plaatjes in vderband met beschadigingen aan vloeren;
  • Maak indien mogelijk gebruik van een (horloge met) hartslagmeter;
  • Neem altijd een bidon met water of sportdrank mee!

Martin Nieuwstraten

Fitness- & Spinninginstructeur
Martin is één van M.Points full-time fitness- en spinninginstructeurs. Na het behalen van de MAVO heeft Martin de opleiding Sport en Bewegen succesvol afgerond. Naast het geven van zijn lessen bij M.Point ligt zijn passie bij het meedoen aan triathlons.

Melissa Andriessen

Spinninginstructrice
Melissa heeft in 2014 haar diploma mbo niveau 4 onderwijsassistente behaald. Ze is te vinden bij de groepslessen van M.Point, vooral bij de groepsles Box Challenge!

Roos Ehbel-van Eijk

Instructrice

Roos verzorgt met veel plezier spinning-, in-shape- en clubpowerlessen. Ze volgde vanaf 2009 verschillende (groeps)fitnessopleidingen bij AALO en ze studeerde in 2019 af als Bachelor of Social Work. Roos is graag met haar gezin en honden op pad. 

© Copyright M.Point
Website Realisatie: DiscoverDesign.nl